Vill du boka en synundersökning? Vi hjälper dig att hitta en bra ögonklinik.

75% av Sveriges befolkning har någon form av synfel.

Hornhinnans läkningsförmåga tar normalt 48 timmar vid en mindre rispa.

Progressiva glasögon

Här hittar du allt du behöver veta om Progressiva glasögon.

Annons

Progressiva glasögon – ett bra alternativ för åldrande ögon

Progressiva glasögon, även kända som multifokala glasögon, är en form av glasögon som används för att korrigera synfel hos personer som har svårt att se både nära och långt. Dessa glasögon har en zonindelning i olika delar av glaset, så att man kan se både nära och långt utan att behöva byta glasögon.

Progressiva glasögon är särskilt användbara för personer som är över 40 år, eftersom ögonen förändras med åldern och det blir svårare att se både nära och på långt håll. Dessa glasögon kan också vara en bra lösning för personer som har astigmatism, eftersom de ger en jämn synkorrektion över hela glaset.

Vad är progressiva glasögon?

Progressiva glasögon är en form av glasögon som har en zonindelning i olika delar av glaset. Detta ger en jämn synkorrektion över hela glaset, så att man kan se bra både på nära och långt håll utan att behöva byta glasögon. Dessa glasögon är oftast gjorda av plast eller syntetiska material som är lätta och sköna att bära.

Dessa glasögon korrigerar synfel som närsynthet, översynthet och astigmatism på ett enkelt och bekvämt sätt. De är också bra för personer som är över 40 år, då ögonen oftast förändras efter denna ålder.

Vad är fördelarna med progressiva glasögon?

Det finns många fördelar med att använda progressiva glasögon. En av de största fördelarna är att de hjälper till att se bra på olika avstånd utan att behöva byta glasögon. Detta gör att användaren kan se bra i fler olika situationer, till exempel när de kör bil eller läser en bok.

Progressiva glasögon är en typ av glasögon som används för att korrigera synskärpa vid närsynthet, översynthet och ålderssynthet (presbyopi). Dessa glasögon har flera fördelar jämfört med traditionella glasögon med enbart en styrka.

En av de största fördelarna med progressiva glasögon är att de ger en jämn övergång mellan olika styrkor i glasögonen. Detta gör att användaren inte behöver byta glasögon för att se på olika avstånd. Progressiva glasögon ger en naturlig syn som gör att användaren inte behöver vänja sig vid att bära dem.

Progressiva glasögon kan också vara tillverkade i en mängd olika stilar och färger, vilket ger användaren möjlighet att välja en modell som passar deras personliga stil.

Ett annat stort plus med progressiva glasögon är att de ger ett bredare synfält än traditionella glasögon. Detta beror på att de har flera olika styrkor i samma glasögon.

Slutligen är progressiva glasögon ofta mer bekväma att bära än traditionella glasögon med enbart en styrka. Detta beror på att de inte har den synliga övergången mellan olika styrkor, vilket gör att användaren inte behöver vänja sig vid att bära dem. Dessutom är progressiva glasögon oftast lättare och smidigare att bära än traditionella glasögon, vilket gör att användaren kan bära dem längre utan att bli trött i ögonen.

< Tillbaka till Linser & Glasögon
Annons