Vill du boka en synundersökning? Vi hjälper dig att hitta en bra ögonklinik.

75% av Sveriges befolkning har någon form av synfel.

Hornhinnans läkningsförmåga tar normalt 48 timmar vid en mindre rispa.

Synundersökning

Här hittar du allt du behöver veta om Synundersökning.

Vill du veta mer om hur en synundersökning går till?

Välkommen, vi hjälper dig. Här på Ögonoperation.se hittar du allt du behöver veta om för- och synundersökningar. Vi informerar dig om allt från vad du ska tänka på till vad du ska undvika.

Annons

Vad finns det för olika typer av synundersökningar?

En synundersökning kan ha olika fokus beroende på syftet med synundersökningen. I vissa fall handlar det om en vanlig rutinkoll för att se hur din syn utvecklas generellt, och i andra fall kan det röra sig om en undersökning av en ögonsjukdom eller förundersökning inför en ögonoperation.

Här hittar du några exempel på synundersökningar

Synundersökning

Vad kostar en synundersökning?

Priset på en synundersökning kan variera från ögonklinik och mottagning, där priset kan ligga från ca 200 kronor upp till 1000 kronor. Men priset kan i vissa fall vara högre beroende på vilken typ av undersökning du ska göra och ifall det är inför en ögonoperation eller liknande.

Ibland kan vissa ögonkliniker erbjuda gratis syntest i samband med att du exempelvis ska göra ett linsbyte eller annan ögonoperation. 

Var noggrann med att jämföra olika kliniker inför ditt val av synundersökning. Billigast är inte alltid bäst, men det dyraste syntestet behöver inte heller vara det. Jämför recensioner, erfarenhet och utbud för att hitta ett alternativ som passar dig bäst.

Här på vår hemsida har vi samlat olika ögonkliniker i Sverige som erbjuder synundersökning för att du ska få en bra överblick när du ska boka synundersökning. Läs mer här.

Hur går en synundersökning till inför en ögonoperation?

För- och synundersökning

Innan du gör någon form av ögonoperation krävs en förundersökning för att veta vilken behandling som krävs och vad som ska åtgärdas. Man kan säga att ögonläkaren lägger grunden för att du ska få ett så bra resultat som möjligt.

Undersökning av ögat

Likt en vanlig läkarundersökning så går ögonläkaren först igenom olika sjukdomar och eventuella mediciner som patienten tar. Därefter görs en noggrann undersökning av ögat med specifik utrustning som fokuserar extra mycket på hornhinnan. Anledningen till att hornhinnan är extra viktig är för att det är hornhinnan som ska behandlas med laser eller annan operationsmetod.

Utöver hornhinnan undersöks även tjockleken på ögat samt insidan av hornhinnan för att se så att den är tillräckligt stark för en operation. Vissa ögonsjukdomar är inte lika synliga som andra och därför är en noggrann undersökning viktig för att veta hur ögat ska behandlas samt vilken operationsmetod som passar bäst.

Synundersökning

Utöver den noggranna undersökningen mäts trycket och synen på ögat för att se hur stort synfel patienten har. Till skillnad från optiker så utförs förundersökningen och synundersökningen av en ögonläkare eller en person med spetskompetens inom området. Du behöver inte oroa dig för att en felbedömning ska göras, du är i säkra händer och kan lite på ett det utförs ett noggrant syntest.

Vill du veta mer om hur en ögonoperation går till och vilka metoder det finns?

På Ögonoperation.se har vi samlat all viktig information du behöver veta före, under och efter en operation. Du hittar allt du behöver veta här.

< Tillbaka till Allt om ögon
Annons