Vill du boka en synundersökning? Vi hjälper dig att hitta en bra ögonklinik.

75% av Sveriges befolkning har någon form av synfel.

Hornhinnans läkningsförmåga tar normalt 48 timmar vid en mindre rispa.

Ögonlaser

Här hittar du allt du behöver veta om Ögonlaser.

Annons

Vad innebär ögonlaser?

Ögonlaser är en operationsmetod som oftast utförs på personer med synfel exempelvis i form av närsynthet. Ingreppet tar inte mer än 10 minuter och synen är oftast helt återställd efter ingreppet.

För människor som har synfel kan alternativ som glasögon och linser uppfattas som krångligt och jobbigt. Därför finns idag ett tredje alternativ som innebär att du istället för att hitta hjälpmedel för att få bättre syn istället löser problemet genom att helt enkelt operera bort synfelet.

Vilka krav finns för att få utföra en operation med ögonlaser?

Innan du kan utföra ögonlaser på ögat måste du försäkra dig om att synen inte har blivit sämre de två senaste åren, vilket innebär att din syn har stabiliserats. Detta är viktigt för att inte riskera att synfelet förändras efter laserbehandlingen.

Det finns också rekommendationer om att du ska vara minst 20 år gammal för att utföra en operation av ögat.

Synundersökning

Första steget är att göra en förundersökning, eller en synundersökning, där en ögonläkare undersöker ögonen. Därefter avgör läkaren vilken metod som är bäst för att korrigera just ditt synfel.

Olika typer av ögonlaser

Det finns olika typer av metoder för ögonlaser och de vanligast förekommande är:

Risker med en ögonoperation

Operationer av ögon är idag väldigt förekommande och tekniken är väldigt säker. Om något mot förmodan skulle gå fel under operationen så brukar seriösa kliniker så för att åtgärda felet.

Vad kostar en ögonlaseroperation?

Priset på en ögonlaseroperation kan variera beroende på klinik och ligger oftast mellan 20 000 – 35 000 SEK. Du som patient behöver betala hela beloppet själv och därför är det viktigt att du har ekonomin för det.

< Tillbaka till Ögonoperation
Annons